The William Merritt Centre – Industrial – Temporary Garage

REQUIREMENT:

The William Merritt Centre are a charity who offers impartial advice and professional assessments on a wide range of products. They also offer driving assessments which analyse a client’s ability to drive in relation to their medical condition. Due to this, they required a temporary garage to keep their vehicles secure and protected. We provided them with a 10m by 7m temporary garage on a 4m eave with bespoke walling and heating.

SOLUTION:

The William Merritt Centre in Leeds, are a charity who offers impartial advice and professional assessments on a wide range of products. They also offer driving assessments which analyse a client’s ability to drive in relation to their medical condition. As part of this they own several cars which they use and needed a temporary garage to keep their vehicles secure and protected.

After contacting Spaciotempo via our website, we began to work collaboratively with the customer to provide a bespoke temporary garage that suited them. With our own in-house CAD designer, we created a building that matched their brand and fitted in with their current on-site buildings perfectly. Additionally, they required heating within the building to make their customer more comfortable during assessment.

We provided them with a 10m by 7m temporary garage on a 4m eave. It consisted of an aluminium frame calculated to meet British Safety Standards, Wind Loading BS6399 and General Snow Loading BS6399, the same as a permanent building. Also, thermo roof and gables, 1 double personnel exit door and an electric roller shutter door. Their bespoke building also had straw coloured sandwich panel walling, heating and two discus LED lights.

David Blythe, General Manager at The William Merritt Centre comments “Spaciotempo were fantastic from start to finish. They were the only company that were dedicated enough to conduct a site visit – and this occurred as many times as we wanted. Dan Barker our Sales Manager from Spaciotempo was amazing. He always took time to speak to us and knew exactly what we needed, and suggested several options and ideas. We are extremely happy with the finished temporary garage and would recommend the company to anyone. The temporary building is fantastic, just what we required and fits in with our existing building perfectly.”

Fact File

Who: The William Merritt Centre
Where: Leeds
Size: 10m x 7m with a 4m apex
Use: Retail space to store assessment vehicles
Special Features: Straw coloured sandwich panel walling and heating